woensdag 20 juni 2012

Noorwegen week 1

Jimi rijdt ons van Utrecht naar Noorwegen via Duitsland en Denemarken. Hij kan net niet bij de pedalen...We zijn met de ferry overgestoken van Hirtshals (Denemarken) naar Kristiansand in Noorwegen. Gelukkig is weer aan deze kant prima. Lekker met het dak open over kronkelige wegen tussen grote ronde rotsen. Even een korte stop om van de omgeving te genieten!


Onze eerste camping is in het zuidelijkste puntje van Noorwegen met de oudste vuurtoren: Lindesnes. Prachtige omgeving en een luxe hut (en kennismaking met het hele Ikea assortiment).


Uitzicht vanaf de rotsen naast de hut.

Jimi vindt 't ook leuk.


Oefenen met wandelen met Jimi op de rug naar de vuurtoren. 1,5 uur een rondje door de bossen langs de kust. Even pauze om te spelen.We zijn er!

De dag erna door naar de fjorden via een tussenstop in Flekkefjord (op een boerderij bij aardige oude noren). Bestemming is Lysefjord, een fjord van ruim 40km lang. Weer een mooie hut!
Lekker wandelen in de omgeving. En de laatste keer oefenen voor de wandeling van morgen naar de beroemde Preikestolen (=Preekstoel). Annemiek met Jimi in de rugdrager.

De dag van de wandeling naar de Preekstoel is aangebroken. Ruim 600m boven het fjord gaan we 4 kilometer over rotsen en rotsblokken klimmen. Met Jimi in de rugdrager. Benieuwd hoe dat gaat!! (Jimi is dat groene ding op Ronny zijn rug).

Gelukkig slaapt Jimi de bijna 2 uur dat we naar boven lopen. Het was ook wel lekker warm! Hij lag de hele weg te snurken zodat de mensen die we tegen kwamen dachten dat we een wild beest vervoerden...
Als beloning een prachtig uitzicht. En, uniek bleek na 10 minuten, ik stond alleen met Jimi op de Preekstoel. Fijn dat Jimi ons elke dag om 7.00u wakker maakt zodat we op tijd konden vertrekken.


Even uitrusten en van de omgeving genieten!Op weg terug waren er al wat meer mensen. Blijft een prachtige rots boven een gigantisch mooi fjord!


Na de wandeling uitrusten in de zon aan een meertje. En even lunchen natuurlijk!


Een dag later was het regenachtig. Een prima dag om de mooie stad Stavanger te bezoeken.


En musea zijn lekker warm en droog. Dus op naar het olie museum!


Lelijke trollen kom je overal tegen. En moose natuurlijk ook maar doe heeft Jimi al. We zoeken dus nog even door voor een passend souveniertje...


En dan is het nu vaderdag!! Dus ook aan opa Hans en opa Jos: fijne vaderdag!!
Jimi had vandaag al een passend shirt aan: my daddy rocks!


Dat was de eerste week Noorwegen. Later meer!

Geen opmerkingen: