zondag 5 september 2010

Zuid Afrika

Onze reis begint in Kaapstad. Met KLM vlogen we rechtstreeks op deze stad, handig! In het vliegtuig hebben we de film Invictus gekeken, over Nelson Mandela, dus we zijn helemaal voorbereid. In Kaapsstad hebben we een trailer gereserveerd op het dak van het Grand Daddy hotel. Zo kan onze kampeer ervaring toch al in Kaapstad beginnen.

1. IMG_9872

Kaapstad is vooral beroemd om de Tafelberg. Jammer genoeg was de gondel die je helemaal naar boven brengt net de 3 dagen dat wij er waren in onderhoud en konden we dus niet helemaal naar boven. Vanaf het strand aan Camps Bay had je een mooi uitzicht op de berg (de panorama foto’s worden groter als je er op klikt).

2. IMG_99423. DSC00109

Zuid Afrika en vooral de Stellenbosch regio boven Kaapstad staat bekend om de goede wijnen. Dus hebben we een wijnproef tour gedaan Glimlach

4. DSC00136

We hebben een auto gehuurd vanaf Kaapstad. Een 4x4 Toyota Hilux met daktent. Daar moeten we eerst wel wat uitleg bij krijgen! We leren hoe we de tent moeten opbouwen, onze banden moeten verwisselen, oppompen, repareren, hoe de gearing werkt etc. En dan gaan we op weg! Eerst een stukje naar Cape Point, waar we o.a. pinguïns zien.

5. IMG_01926. IMG_0197

Vanaf Kaapstad rijden we in noordwestelijke richting langs de kust richting Namibië. Hier ligt nog grotendeels een verharde weg die we kunnen volgen.

7. IMG_02608. IMG_0285

Maar om de leuke kampeerplaatsen te vinden moeten we toch de grote weg af en de onverharde wegen op.

9. IMG_029510. IMG_0317

1 opmerking:

Micha zei

Haha, toen ik er was hebben we de gondel alleen gebruikt om terug naar beneden te gaan. Beetje sportiever luitjes... ;-)