donderdag 23 september 2010

Botswana

Via het noorden van Namibië komen we in Botswana. De omgeving is er meer van hetzelfde, alleen minder droog. We rijden namelijk langs de grote Okavango rivier naar het zuiden. dat betekent dat we heel veel vogels etc. zien. En mensen die in emmers op hun hoofd water uit de rivier gaan halen.

In Maun doen we een mokoro trip in de Okavango Delta. Een mokoro is een houten kano waarin iemand met een grote stok ons voortduwt door de delta.

IMG_2582

We zien heel veel vogels, en vooral ook heel veel spinnen. onze poler houdt ervan om padjes te maken door het riet waar nog niemand geweest is. Zo komen alle spinnen en andere beesten die op het riet zitten in het bootje terecht als we er tegenaan komen…. En we zien ook heel veel olifanten! dat hadden we niet verwacht. Eigenlijk best eng als je in zo’n klein bootje tussen het riet zit.

IMG_2613IMG_2619IMG_2649IMG_2692

Vanuit Maun gaan we naar het oosten van de Delta, naar Moremi game reserve, een stukje van de Delta waar je met de auto doorheen kunt rijden. Wel met een 4x4, want er is heel veel dikke zand, en water waar je doorheen moet. Gelukkig hebben we een goede kaart en krijgen we bij de gate uitleg over hoe we de ‘river crossings’ moeten doen.

IMG_3031

IMG_3093

EN we moeten over bruggen die geen bruggen meer zijn…

In Moremi zien we vooral veel leeuwen.

IMG_2778IMG_2869

Zelfs 2 parende leeuwen Glimlach

IMG_2885

In Moremi staan geen hekken om de campings, dus de wilde dieren kunnen zo op de camping komen. Vooral veel aapjes en ‘s nachts hyena’s, maar ook olifanten!

IMG_2890IMG_3088

Dan door naar Chobe National Park. De weg van Savuti naar CHobe is echt verschrikkelijk… Diepe zand omdat we de route langs het moeras niet kunnen nemen door te hoge waterstand… 150 km in 9 uur…. hmmm…

Wij hebben zelfs mensen die vast zaten uit het diepe zand getrokken. ja, we hebben veel over auto’s geleerd in Botswana :-)

Chobe is een park in het noordoosten van Botswana, grenzend aan Namibie. Daar zijn pas veel olifanten! Duizenden. Groepen van meer dan 50 olifanten bij elkaar. We wisten niet waar we moesten kijken!


IMG_3206IMG_3211IMG_3259


IMG_3522

En er waren ook nog andere diertjes…

IMG_3410IMG_3447IMG_3464IMG_3313IMG_3336IMG_3366

We zijn ook al in Vic Falls geweest maar daar schrijven we de volgende keer iets over. Zondag zijn we weer thuis!

1 opmerking:

Wout en Irma zei

Hoi, Bedankt voor jullie reactie op onze blog. Gelijk even jullie reis verhalen gelezen maar jullie hebben helemaal een super mooie reis gemaakt! Daar is Bali niks bij! Wij genieten nog even verder in Taiwan binnenkort oomen dag begreep ik?! Heel veel plezier!!! Irma