vrijdag 4 december 2009

Chili noord en midden

We zijn nu in Chili. En omdat dat een ontwikkeld land is, hebben we hier snel internet (Ronny blij!). We hebben nog wat oudere filmpjes van Bolivia kunnen uploaden. Hieronder de Worlds Most Dangerous Road en de geisers bij Uyuni :

Dan verder met Chili! In het noorden zijn we een aantal dagen in een klein leuk plaatsje genaamd San Pedro de Atacama geweest. Dat zag er een beetje als een wild west stadje uit en lag midden in de woestijn (lees: heel warm!).

IMG_7475

 IMG_6576

In San Pedro zijn we ook naar geisers gaan kijken, de El Tatio geisers op 4000 meter hoogte. Hiervoor werden we om 4 uur opgehaald om met zonsopgang bij de geisers te zijn. In de kou van de ochtend spuiten ze het hoogst (en koud was het!!! vandaar onze mooie mutsen).

IMG_7448 IMG_6527

En daarna hebben we gezwommen in een hot spring (ronny staat bij de bron van het warme water).

IMG_7472

In de woestijn kun je heel goed sterren kijken, omdat er geen wolken zijn. We zijn een avond naar een gekke Fransman geweest die midden in de woestijn in zijn achtertuin een aantal grote telescopen had staan. We hebben van alles geleerd over sterren en planeten.

IMG_7485 

En een mooie foto van de maan gemaakt:

IMG_7480

En daarna een hele andere activiteit: sandboarden in de Valley de la muerte (death valley). Sandboarden is snowboarden op zand. Helaas geen skilift :-)

IMG_7491

  IMG_7503 IMG_7507   IMG_7527

We waren niet heel goed (snowboarden zonder uitleg is toch best lastig). maar we hebben wel lol gehad. Al zat erna echt overal zand :-)

Vanuit San Pedro gingen we door naar Santiago. Een hele grote stad!

IMG_6632

IMG_6717

We hadden er een hostel met snel internet, zodat we vanuit de binnentuin naar huis konden skypen :-)

IMG_6649 

IMG_6638 

Chili is bekend om zijn wijnen en daarom zijn we ook naar een wijnproeverij geweest.

IMG_6672 IMG_6690

In Santiago heb je een leuke kunstenaarswijk. We waren er in het weekend en heel veel mensen waren op straat aan het schilderen.

IMG_6702

IMG_6742IMG_6706  

Met de nachtbus zijn we naar het zuiden gegaan, naar het merengebied rond Pucon. Jammer genoeg was het weer daar iets minder zonnig en hebben we de eerste dagen geen vulkaan gezien (die er toch echt overal moesten zijn!). Hier hebben we een auto (koekblikje) gehuurd, een toyota yaris SPORT.

Afbeelding kaart

IMG_6919

IMG_6772

Een goede tijdbesteding als het regent zijn: hot springs! We hebben meteen de meest luxe uitgekozen om een halve dag te soaken in het heerlijk warme water. Ze hadden 17 verschillende badjes, gelegen in een canyon met watervallen. Mooi!

IMG_7570 IMG_7574

Daarna door naar Valdivia, waar we de Kunstmann brouwerij bezocht hebben. Een stukje Duitsland in Chili.

Er zijn hier heel veel Duitse invloeden. Ze hebben hier kuchen en apfelstrudel. En Duitse houten huisjes. Alleen praten ze nog spaans.

 IMG_6891

Ons luxe vervoersmiddel. Er past net 1 rugzak achter in de kofferbak. De rest ligt op de achterbank….

IMG_6904 

En de auto is zo dicht op de grond dat we soms wat moeite hebben om de vele onverharde wegen hier te trotseren. We horen regelmatig stenen onder de auto schrapen haha. Dat weerhoudt ons er niet van om de vulkanen op te rijden. gelukkig is het een huurauto :-).

IMG_6975

In het merengebied heb je een aantal skiresorts op de vulkanen, die nu gesloten zijn.

IMG_6927

Maar er lag nog wel wat sneeuw…

IMG_6937 

Een Duits hotelletje onderweg (serveerde kuchen bij het ontbijt :-)

 IMG_6980

In dit stadje…

IMG_7019

En 1 dag blauwe lucht zodat we alle vulkanen goed konden zien! (deze gaan we in de volgende foto’s oprijden)

IMG_7024

IMG_7641 IMG_7046

Met een stoeltjeslift konden we naar boven op de vulkaan Osorno. Er waren nog mensen aan het skieen! Maar wij hielden het bij een sneeuwballengevecht.

IMG_7069 IMG_7074

En in de buurt nog een mooie rivier met mooie watervallen erin!

IMG_7084

Vandaag zijn we nog in Puerto Varras.

Afbeelding kaart

Morgen vliegen we naar Patagonië waar we 5 dagen gaan wandelen in Torres del Paine NP. Daarna volgt weer een update…

Geen opmerkingen: