zaterdag 26 december 2009

Argentina y Brazil

In patagonie staken we de grens over naar Argentinië. Daar hebben ze nog meer ijsbergen :-) En natuurlijk Argentijnse steak, die Ronny meteen moest proberen.

IMG_7927

In het Los Glaciares National park ligt de Perito Moreno glacier. Dit is een bijzonder omdat hij niet zoals de meeste glaciers aan het terugtrekken is, maar elk jaar gelijk bijlft (er komt bovenaan evenveel sneeuw bij als er beneden aan ijs afvalt).

IMG_7946

IMG_7972

En er brokkelde van alles af toen wij er waren, met donderend geweld.

IMG_7964

IMG_8059

We mochten ook een rondje over de gletsjer lopen. Hieronder zie je de kleine mensjes in rijtjes lopen. Zo gingen wij ook.

IMG_8052

Op spikes/cramps om niet uit te glijden.

IMG_8072

IMG_7761

BUENOS AIRES

En toen op naar Buenos Aires, waar Ronny weer voor een geweldige suite had gezorgd (het leek wel op ons huis :-)

IMG_8132

IMG_8141 IMG_8159

Buenos Aires wordt wel het Parijs van Zuid Amerika genoemd. Er zijn heel veel invloeden van de Spanjaarden, italianen en fransen.

IMG_8200

Buenos Aires is ook de stad van de tango. We zijn in een supermooi theater naar een tangoshow geweest. we waren erg vroeg en konden foto;s maken. (tijdens de show mochten we helaas geen fotos maken)

IMG_8238 IMG_8253

La Boca is een wij in BA met leuk beschilderde huisjes. Werklui die de schepen schilderden namen de restjes verf mee naar huis om hun huis te kleuren.

IMG_8265

Hoeveel Annemieken zien jullie? …

Onder een foto van het kerkhof van BA waar alle beroemde mensen begraven zijn. Allemaal in kleine huisjes. Ook Evita (ev a perron) lag er begraven.

IMG_7797

RIO DE JANEIRO

TOen door naar Brazil voor een weekje Rio. Eerst 4 dagen in Copacabana aan het strand. Het was erg warm (35 graden C) maar elke dag wel een beetje heiig. Hieronder uitzicht op Copacabana.

IMG_8335 IMG_8357

Ook Jesus lag in de mist op Annemieks vinger.

IMG_8359

Wandeling in de grootste favela van Rio, Rocinha. Eerst werden we achterop een mototaxi naar boven gebracht (de favela lag op de helling van een berg).

IMG_8446

IMG_8428

Daar betalen ze niet voor stroom…

IMG_8407

ILHA GRANDE

Vanuit Rio zijn we voor een paar dagen naar Ilha Grande gegaan, een eilandje voor de kust van Rio, zonder verkeer, heerlijk om te relaxen aan het einde van de vakantie dachten wij zo.

Onze pousada:

IMG_7992

EN het uitzicht vanuit onze kamer…

IMG_8467

Het strand…

IMG_8480

IMG_7976

En toen nog 1 dagje terug naar Rio. Het jesusbeeld leek ons wel een leuke afsluiter. Zo zagen we het beneden op de posters staan:

IMG_8510

Het was een mooie dag met blauwe lucht en we konden hem van beneden al zien. Dus wij in het treintje naar boven. Kon Ronny ook in Brazil een beetje spioneren….

IMG_8546

En toen we boven kwamen zagen we dit:

IMG_8527

Het beeld lag in de mist! Die was in de tijd dat wij in het treintje zaten op komen zetten. En lag alleen om het jesusbeeld. Hebben wij weer!

IMG_8530

Maar na even wachten verscheen hij toch nog aan ons :-)

IMG_8533

En nu zijn we weer thuis! We hebben een geweldige reis gehad en veel herinneringen om aan terug te denken. We wensen iedereen alsnog een feliz navidad (fijne kerstdagen) en veel geluk in het nieuwe jaar!!

IMG_7894

We gaan nu weer het werkende leven in. Als jullie onze blog gaan missen, kunnen jullie ons vanaf nu gewoon persoonlijk vragen wat we deze week gedaan hebben :-)

Groeten Ronny en Annemiek

1 opmerking:

Anoniem zei

Welkom terug in ons kleine koude kikkerlandje! Wat hebben jullie een geweldige reis gemaakt zeg! Echt genoten om de verhalen te lezen en de foto's te bekijken! Lijkt ons leuk om ze binnenkort eens in het echt te kijken!

groetjes en alvast een goede jaarswisseling!
Lennard en Mascha en de kids