woensdag 11 november 2009

Galapagos

We zijn terug van een week Galapagos en het was geweldig! We hadden een 8-daagse cruise geboekt op een luxe zeilcatamaran Nemo II. We konden er met 12 personen op, en een crew van 6 :-). Elke dag bezochten we andere eilandjes en gingen we snorkelen. Wat een leven! (dank aan de mensen die ons gesponsord hebben !! )

boot5

We hadden gewoon een 2-persoonsbed! En we hebben nog echt gezeild ook.

boot1

boot3

En wat zagen we daar: een heleboel dieren en mooie eilanden met azuurblauw water en witte stranden (of groene of zwarte lava.. je had er van alles). We hebben een heeeeleboel foto’s gemaakt, hieronder volgt onze selectie :-)

Te beginnen met de iguanas (leguanen). Die heb je in een zee- en een landversie. Op elk eilandje dat we bezochten kon je ze vinden (echt heel veel, je moest uitkijken waar je liep) en elke keer waren ze weer net iets anders. En het waren echte familiedieren die graag langs, op en onder elkaar lagen. Dus… zoek de verschillen.

iguana5

iguana9

iguana10

iguana11

En dan de golden retrievers van de galapagos: de sea lions. Als je niet over de iguanas struikelde, dan moest je oppassen voor deze dieren. We hebben ook met ze gezwommen!

zee3

zee1

zee2

zee5

zee6

000007

zee7

Ronny voelde zich helemaal thuis…

zee8

En dan waren er ook nog de giant tortoises. Die hebben we niet echt in het wild gezien, alleen in 2 breeding centers (kweekvijvers) waar ze schildpadjes uitbroeden en weer terug in het wild zetten. Daar zat ook lonesome George, die sinds kort niet meer zo lonesome is met 2 vrouwtjes schildpadden.

schild1

schild2

schild3

En met seaturtles hebben we gesnorkeld. Die waren erg komisch, in slow motion zwommen ze rond (al konden ze ook ineens heeeel snel weg zijn :-)

schild

turtle1


En heel veel andere vissen, super om te snorkelen, dat we elke dag 2 keer deden!

vis

Er waren ook heel veel vogels: pelikanen op onze boot …

vogel

.. de beroemde bluefooted boobies…

boobie1

(Ronny loves boobies :-)

boobie2

… hele kleine pinguins…(hebben we ook mee gezwommen!)

ping1

000023

.. fregatbirds met rode opgeblazen nek om vrouwtjes aan te trekken…

vogel2

.. en eagles die op een smakelijk hapje van jonge zeeleeuwen aan het wachten waren.

vogel3

De natuur was ook heel mooi. Elk eilandje was weer anders. Maar daar zullen we jullie niet mee vermoeien na alle dieren haha. hieronder een paar highlights.

land

zee4

land1

Leuk, een biertje “delen” op het strand.

bier

En dan de uitsmijter: ZWEMMEN MET HAAIEN! Elke keer dat we gingen snorkelen zagen we er wel een paar. Normaal vliegt iedereen het water uit als iemand ‘shark’ roept, maar op onze trip zwom iedereen juist heel hard naar de haai toe haha. En dat levert wel een paar leuke plaatjes op!

haai1

haai2

000022

haai3


En we zijn een keer wat verder de zee op gegaan om te snorkelen en zagen toen zelfs een aantal hammerheads (zie hieronder de silhouetten, ja het zijn ze echt).

haai4

Na deze geweldige trip zijn we nu in Cuzco, Peru aangekomen. Een erg mooi en relaxed stadje. Vanaf morgen gaan we wandelen met zaterdag als einddoel Machu Picchu!

3 opmerkingen:

Mascha zei

Hoi vakantiegangers,
Wij zijn echt jaloers hoor! Wat een super reis hebben jullie! Echt genieten zo te zien. En super leuk dat we zo mee mogen lezen.
Veel plezier nog verder enne.... Peru is ook helemaal geweldig (vinden wij).
Liefs Lennard en Mascha en een knuffel van de kids

fam. Joosten zei

Hoi hoi levensgenieters,
Wat een verhalen en foto's zeg. Je vermoeid ons echt niet met de foto's en verhalen hoor. In tegendeel. We kijken steeds uit naar de verhalen. Echt leuk om zo met jullie mee te kunnen leven. Geniet er nog maar lekker van en we zien elkaar met kerst weer.
Veel liefs Thijs, Cindy en de twee kleine meiden

Anoniem zei

He Ronny, ik heb echt wat gemist zo te zien! Wat een mooie dieren! Ik zag trouwens het blaadje WieKent op de leestafel van de 10e liggen ;) Nee hoor grapje! Piero heeft me wat laten zien, zag er top uit! Geniet nog van alle mooie ervaringen en belevenissen! Groetjes Stefanie Kuiper