dinsdag 20 oktober 2009

In Quito (Ecuador)

Op donderdag 15 oktober kwamen we aan in Quito. Ronny had de honeymoonsuite in een superdeluxe hotel geboekt, met jacuzzi :-) dus dat was wel welkom na de lange vliegreis (met 2 tussenstops op onze 'rechtstreekse' vlucht). Op de foto hieronder zie je ons hotel op de achtergrond.En het uitzicht vanuit het hotel (we zaten met onze suite natuurlijk op de top-floor)...


In Quito heb je een oud gedeelte en een 'nieuw' gedeelte. In het nieuwe gedeelte hadden wij ons hotel. Maar we zijn natuurlijk ook even in the old town gaan kijken, met prachtige pleinen en kerken. Het is hele mooie koloniale stad, met nog een heleboel oude spaanse koloniale huizen.


Rond Quito liggen allerlei vulkanen. Het ligt zelf al op 2800 meter (we moesten wel een aantal dagen wennen aan de hoogte). Met een kabelbaan konden we op eentje naar boven tot 4100 meter voor een mooi uitzicht over Quito. De vulkaan in het midden is de Cotopaxi vulkaan, waar we later vanaf hebben gemountainbiked...En wij met zijn tweetjes voor de Cotopaxi.
Een dagje naar de Otavalo markt konden we ook niet overslaan. Deze markt is de grootste van Ecuador en het is jammer dat we pas aan het begin van onze trip zijn, want anders hadden we hier een heeeeleboel leuke souveniertjes voor jullie kunnen kopen. De opbrengst was nu: een ketting, armband en sjaal voor Miek en een muts voor Ronny...


Nee, van dit varken hebben we niet gegeten, dat durfden we nog niet aan in onze eerste week :-)
Ecuador ligt (zoals de naam al zegt) op de equator, de evenaar. Dus daar moesten we natuurlijk ook even gaan kijken. We moesten 2 dollar betalen om in 'mitad del mundo' te komen, een soort klein toeristisch pretparkje. Daar konden we een kijkje nemen in een vrij lelijk monument dat 'precies' op de evenaar stond en konden we onderstaande foto maken (met 1 been op het noordelijk en met 1 been op het zuidelijk halfrond... jaja, dat maakt een mooie foto he). De grap is dat het monument niet op de evenaar ligt, maar 200 meter ernaast door een meetfout van de Fransen een hele tijd geleden :-)

Vandaag hebben we de cotopaxi 'beklommen'. Nou ja, beklommen.... We zijn in een jeep de vulkaan opgereden tot 4600 meter en daar zijn we op de mountainbike gestapt voor een afdaling van de vulkaan. Het was er erg koud en we hadden al onze laagjes kleren aangetrokken. De afdaling was in het begin erg steil, het was zwaar om de hele tijd de remmen in te houden. En erg hobbbbeeeliiigg.... op een gegeven moment hobbelden we bijna de fietsen af. Op het vlakke stuk konden we gewoon fietsen. Al ging dat ook nog best moeilijk op deze hoogte en met al dat losse zand en stenen.

Ja, ziet er stoer uit he :-)


De donkere wolken op de achtergrond bleken een grote onweersbui met grote hagelstenen. Gelukkig waren we toen net op onze lunchlocatie, in een rieten hutje waarvan het dak aan 1 kant waterdicht was.
En morgen gaan we naar de jungle in de Amazone!!

2 opmerkingen:

Petra zei

Hoi Annemieke en Ronnie,
Heel veel plezier daar! geniet van de vakantie en jullie huwelijksweken.
Groetjes Petra (RIVM)

Stefanie zei

Ha Ronny, ik zag jullie 'hangen' op de P&C kamer en nu heb ik jullie gevonden. Ziet er heel gaaf uit en de cultuur is ook erg herkenbaar, de plat geslagen cavia's zullen snel volgen ;) Heel veel plezier! Groetjes Stefanie Kuiper