dinsdag 27 oktober 2009

Amazone en Baños

Amazone

Vanuit Quito hebben we een 4-dagentour gedaan naar het regenwoud, naar het Napo wildlife center in een nationaal park. Dat is een project dat helemaal opgezet is door de lokale bevolking. Alle mensen die er werken komen ook uit het naburige dorpje. Vanuit Coca werden we met een speedboat/kano opgehaald en na 2 uur stroomafwaarts varen kwamen we bij een kleine creek, waar we moesten overstappen in een kleinere kano en we nog eens 1,5 uur peddelden tot we bij de lodge kwamen. Die lag prachtig aan een groot meer. We hadden ons eigen hutje aan de rand van het meer. Wat een luxe!!

Ja, en nu komen natuurlijk de foto’s van de dieren die we gezien hebben. Het was een echt vogelparadijs.We hebben ook een ‘claylick’ bezocht. Ja, dat is het ook letterlijk: honderden papegaaien en parkieten die klei komen likken om de giftige stoffen uit het fruit dat ze eten te neutraliseren. Het was een herrie van jewelste…En verder natuurlijk een heleboel aapjes, altijd leuk! Op het filmpje zie je dat het regent, ja dat doet het ook wel eens in het regenwoud. Een tropische thunderstorm kwam over de lodge, met stortregens, hele harde wind en donder en bliksems. In ons rieten hutje zaten geen ramen, erg grappig .. Gelukkig was het wel waterdicht. In totaal heeft het 18 uur geregend, van 6 uur ’s avonds tot de volgende middag.
Tijdens onze tour gingen we een aantal keer met de kano op pad om dieren te spotten en maakten we ook een paar wandelingen (zie de gave bomen hieronder). Tijdens een avond kanotocht hebben we alligators gespot.
Baños
Na de jungletoer gingen we met de bus naar Baños, een klein plaatsje 4 uur ten zuiden van Quito. Het ligt heel mooi tussen bergen en vulkanen. We sliepen in een leuk hostal met een open haard in onze kamer.
Baños staat bekend om zijn …. baños: zwembaden gevuld met water uit de vulkaan. Wij zijn naar een mooie geweest bovenin de bergen. Daar hadden ze een koud bad, 3 baden van 25°C en een lekker warm bad van 42. Het water kwam rechtstreeks uit de vulkaan, en liep ook direct terug in de rivier die langs het zwembad liep. Het water had een rare bruingele kleur door de mineralen die erin zaten (dat hebben ze ons verteld/wijsgemaakt).

We hebben ook een ochtend paardgereden. We hoefden alleen wat Spaanse woorden te leren om de paarden aan te sporen. Via een steil padje gingen we de vulkaan op, dwars door riviertjes. We voelden ons volleerd paardrijders. En we gingen zelfs in galop op de vlakke stukken. (Dag later: we hebben nu wel erge spierpijn haha) Ergens boven op de vulkaan kwamen we bij een kleine bron waaruit Spa rood opborrelde (water met gas erin).

Naast de gave ligging is het kerkje in het stadje eigenlijk de enige bezienswaardigheid (naast de vele avontuurlijke activiteiten die je kunt doen). Het stadje is heel katholiek en heeft een eigen beschermheilige (waarmee het kerkje vol staat): la Virgin de Agua Santa (virgin of the holy water). Die vereren ze hier overal, met processies, muziek en vuurwerk. (ik moest van Ronny schrijven dat er ook nog een virgin stond op 654 treden de berg op, daar is ie heen gelopen)En we kunnen hier natuurlijk ook relaxen met een biertje. En een kleine caviasnack erbij (deze foto kon natuurlijk ook niet ontbreken). Ronny kijkt een beetje treurig omdat hij deze keer de kleine fles heeft!

Vandaag zijn we nog een dagje gaan mountainbiken op de La Ruta de las Cascades. Die wordt zo genoemd omdat er heel veel watervallen onderweg te zien zijn. En gelukkig was het een heel stuk bergafwaarts!

Naar de waterval over een wiebelhangbrug.... max 5 personen per keer en niet rennen en springen, en vooral heel voorzichtig lopen...


Volgende keer meer, voor de collega's van Ronny: we gaan woensdag de enige treinrit van Ecuador uitproberen! We laten nog wel weten of het iets is om in te investeren voor de NS...

6 opmerkingen:

Micha Bessems zei

OMG! Cavia's?!? Dat hebben jullie toch niet gegeten, of wel? Verder zijn het weer fantastische foto's. Ik ben jaloers hoor. Veel plezier nog en ik blijf jullie volgen.

Groeten, Micha

Fam. Joosten zei

Hoi hoi,
Wat leuk dat jullie blog weer bijgewerkt is. Kijk bijna iedere dag of er weer iets nieuws op staat. Echt leuk om jullie zo te volgen. En wat een verhalen. Sluit me bij Micha aan, hebben jullie echt cavia's gegeten?
Geniet er nog lekker van, maar zo te zien doen jullie dat met volle teugen. Zijn helemaal jaloers!!!

Veel liefs Cindy en Thijs en een dikke kus van Pleun en Sterre

Anoniem zei

Heej! Wat een mooie foto's zeg! Leuk om zo hier en daar wat te herkennen :-)
Zo te lezen erg naar jullie zin, ik zit hier op vrijdag achter m'n pc en moet eerlijk toegeven dat ik best jaloers ben nu...haha. Geniet ervan lieve mensen en trek veel warme kleren (en je nieuwe muts Ronnie) aan voor die super coole treinreis!
groetjes Martje

Anoniem zei

Wat een leuke verhalen en mooie foto's!! Geniet er maar lekker van, ik blijf jullie zeker volgen!
Oja, zo makkelijk komen jullie niet van die cavia's af hoor, gewoon proberen zou ik zeggen ;)
Het smaakt naar kip zeggen ze (ik vond het nergens naar smaken)

Groetjes Inge

Anoniem zei

Hoi! Zoveel mooie foto's en beelden. Om stinkend jaloers van te worden. Dat wil ik ook nog een keer. Hier is het ook nog genieten hoor. Gisteren het RIVM rackettoernooi gehad. Heerlijke partijtjes gesquasht en Joost blijkt op hetzelfde niveau te squashen. Mooi! Verder genoten van Wil (Noordik) die lekker fanatiek bezig was en met de minuut meer ging genieten van alles wat er gebeurde.
Veel plezier, Emile

Trine zei

Hi Ron and Miek,
Thanks for your message. We really enjoyed the jungle tour with your guys. It was very quiet after you left. We are sorry we were too slow to say good bye to you. Of cause it okay that you used the pictures, we used some of your pictures too at our blog and I hope that is okay too. We are in Mexico now. You blog is really nice. Really good pictures and we almost understand the text :)

Take care.
Nick and Trine